fbpx
Вести

Истекува рокот за пријавување субвенции за оризова арпа

Во подрачната единица на Министерството за земјоделство во Кочани, 360 земјоделци доставиле документи за дополнителни субвенции за ориз.

istekuva rokot za prijavuvanje subvencii za orizova arpa

 

Оризопроизводителите кои во јули ја предале оризовата арпа од реколтата во 2015 година ќе добијат од 3 до 5 денари за килограм во зависност од пријавените површини со оваа култура.

Земјоделците кои имаат земјиште до 2 хектари ќе добијат 5 денари за предаден килограм кај откупувачите. За 2 до 10 хектари имаат право на 4, а производителите со пријавено земјиште повеќе од 10 хектари со ориз ќе добијат по три денари за килограм.

Барања за субвенции за произведена и продадена арпа можат да се поднесуваат до 31 август.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close