fbpx
Вести

Измени на законот за легализација на земјоделски објекти

Доколку Собранието ги усвои измените, земјоделците кои го немаат решено статусот на фармите, рибниците, преработувачки капацитети и други објекти, до 31 март 2016 година ќе можат да достават барање за легализација  во општините каде што се наоѓаат објектите.

izmeni na zakonot za legalizacija na zemjodelski objekti

 

Постапката ќе  биде слична како и за објектите за домување, а ќе важи за  решавање на статусот на објектите изградени до 3 март 2011 година  кои претставуваат градежна и функционална целина.

Земјоделците кои ќе достават барање за утврдување на правен статус ќе треба да достават и геодетски елаборат најдоцна до 31 декември 2017 година.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close