fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Каде се младите кога во фокусот на локалните власти се пензионерите!?

Што се случува по нашите села во помалите општини?

Каде ни отидоа младите кога во фокусот на локалните власти во помалите општини се пензионерите. Се помалку млади се решаваат да останат на село и да работат земјоделие, најчесто младите луѓе од помалите општини заминуваат во поголемите градови или пак во странство.
Оваа висина се отсликува и во  бесплатниот весник за сегашни и идни пензионери „ПЕНЗИОНЕР“, кој се издава еднаш месечно од страна на Сојуз на здруженијата на пензионерите во Македонија. Публикувано е интервјуто со градоначалникот на Општина Демир Хисар, Никола Најдовски
кој вели дека „Во фокус ни е животот на пензионерите“.
Целото интервју, интегрално можете да го прочитате на следниот линк – електронска верзија од месечникот „Пензионер Плус“ (16-та страница):
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close