fbpx
Вести

Како да заработите ако се преселите во село

Ако одлучите да го напуштите градот и да се преселите на село, имате начини со земјоделство да заработите за живот.

Иако вложувањата се големи, оној кој има трпение и сака да работи, може да заработи добра сума на пари.

Aко се одгледува на вистински начин, јаболкото може да биде исплатливо и да се заработат до 15.000 евра.

Ако овоштарникот има 2.500 стебла, кои ќе родат 60 тони јаболка, може да има профит од 15.000 евра.

Капина се сади во пролет и есен. Полна родност има на трета година, и може да ви донесе заработка од 5.500 евра. Условите за садење и одгледување се разликуваат од сорта до сорта.

Доматите се одлични како дејност за семејства со 4 члена. Може да се садат на отворено или во пластеник, а род има по пет месеци од сеењето. На еден хектар заработката е 2.400 евра.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close