Ќе се проценуваат штетите од невремето во Радовиш

(Oвој напис е објавен на: June 5, 2018)

Невремето со град кое синоќа го зафати Радовиш предизвика штети во градското подрачје, соопшти градоначалникот на Радовиш, Герасим Конзулов.

Според него, од првичните информации погодени се посеви од тутун, цреши и други овошја.

Штетите од невремето ќе ги проценува Општинската комисија за проценка на штетите.


 

а1он