fbpx
ВестиМакедонија

Компании од повеќе дејности на нов протест пред Министерството за финансии

Велат, поради пандемијата со коронавирусот, компаниите им се пред колапс, а дел од нив и ги затвориле.

Туристичко-угостителскиот сектор, игритеките, сметководителите и танц-клубовите денеска повторно ќе протестираат пред Министерството за финансии.

Бараат исполнување на нивните барања и финансиска помош за компаниите. Велат, поради пандемијата со коронавирусот, компаниите им се пред колапс, а дел од нив и ги затвориле.

Конкретни во своите барања, бараат помош и мерки од државата, бидејќи во спротивно како што велат голем број лица ќе останат без работа поради неможност за исплата на платите и покривање на останатите тековни трошоци.https://akcent.mk/45730/kompanii-od-poveke-dejnosti-na-nov-protest-pred-ministerstvoto-za-finansii/

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close