вести

Квалитетен род, високи откупни цени

kvaliteten rod visoki otkupni ceni

Прилепскиот Тутунски комбинат го почна откупот. Веќе се преземени првите 70 од 3.000 тони колку што е договорено со околу 4.000 кооперанти. Исплатата ќе биде за седум дена.

– Просечната цена, кај нас барем, е преку 190 денари на откупени околу 70 тони тутун. Оваа година ќе биде случај поголема побарувачка од понуда, со цел да бидеме конкурентни, исплата ќе ја вршиме на седум дена. После долги години во завршната сметка за 2015-та година прв пат покажавме добивка консолидирана. – изјави, Александар Дерменџиев, генерален директор на Тутунскиот комбинат – Прилеп.

Тагови

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Back to top button
Close