Македонија далеку од европскиот просек по производство на пиво по човек

(Oвој напис е објавен на: August 10, 2018)
Three Pints of Beer on a Bar

Македонија во 2017-та произвела за 2 милиони литри повеќе пиво во однос на претходната година. Тоа не е доволно да важиме како нација со добро пиво, затоа што извозот на овие алкохолни пијалоци во странство се речиси никакви.

Според Евростат, имаме производство од 34 литри пиво по човек, што е не е ни блиску до европскиот просек.

 


 

faktor

Share Button