fbpx
Вести

Македонски земјоделец со пофалница од Кралот Петар први

pofalnica

 

Прадедо Андон Михајловски (срп. виќ) од село Опила, среза Кратовска, округ Кумановски од страна на Српското земјоделско друштво, а во име на Кралот Петар I е одликуван со Пофалница за изложба на овошје (јаболки и круши) на првата поучна изложба од 27 октомври до 2 ноември 1920 година во Скопје, по оценка и едногласен предлог од стручниот Оценувачки Суд.
Бр. 5-305
10 јуни 1921 год.
Белград


 

бриф.мк

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close