вестиТоп вести

Minishark MS3000

 

Биомаса и компостирање е централна тема на Вилибалд – Со Willibald Minishark MS3000 секогаш сече совршено! Машините на J. Willibald GmbH потоа беа развиени за ефикасна обработка на разни биолошки суровини во високо-квалитетни, (енергетски) употребливи крајни производи. Серијата Minshark, која во моментов е достапна во 2 варијанти, ги задоволува сите потреби и желби на клиентите.
Стандардот MS3000 е опремен со 18 флексибилен систем на облоги, совршено направен за сечење на зелениот отпад како помали дрвја, гранки, лисја и биомаса.
MS3000 III е дробач на дрво! Машината е опремена со 12 фиксни системи за ножеви и е помал брат на нашиот дробачот „Ајкула 3“.

Стандардниот Minishark со  18 облоги често се користи за помали количини до 40-60cbm / час. Машината е многу позната кај помалите земјоделци, заедници и градови со помалку материјал.
Колку исечениот материјал може да се прилагоди за неколку секунди со далечинско контролирано менување на растојанието помеѓу роторот и контра-секачите (без да се заменуваат контра-секачите). Ризикот од блокада предизвикана од трева, лисја и др е многу мал со овој систем. Покрај тоа, корпа за сито може да се користи за да се утврди конечно отпад колкуможи да има. Ситото може да се промени брзо.

Специјални карактеристики на машината:

• Единствена позиција на ременот за празнење
• Единствена позиција за одржување за промена на алатите. Заменувањето може да се направи многу лесно и брзо.
• Отворање за 30 x 125 см
• Материјалот што може да се прилагодува во секое време преку контрола на радио со промена на растојанието помеѓу гребло (контра-секачи) и роторот
• Брзината на полнењето се контролира пропорционално во зависност од оптоварувањето (AIC)
• Стабилни замени за замена на гребла (контра-секачи)

Полнење со материјал: Суровината постојано се внесува во пространа кутија. Полнете ги компонентите со шила – бескрајниот под одоздола, слободно вртливиот адаптибилен  ролер за полнење што се прилагодува самиот на полнењето одогоре – обезбедуваат хидраулично регулирано и дозирано полнење преку отворот на секачот отворен на максимум 125 см широк и 30 см висок.

 

Валентина Соколовска

за Зелена берза

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close