fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Министерот Николовски денес во посета на Карбинци и Пробиштип

Николовски во Карбинци ќе изврши увид на копмлетираниот проект за распределениот цевковод што води од изградената филтер станица коннаселените места. Потоа во 14:30 часот ќе изврши посета СКАДА Центар ЈПХС Злетовица

Ве информираме дека денес  (четврток) 15.06.2023 година со почеток од 13:30 часот министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски во Карбинци ќе изврши увид на копмлетираниот проект за распределениот цевковод што води од изградената филтер станица коннаселените места, како и изградбата на пристапниот пат до изградената филтер станица. На настанот свое обраќање ќе имаат министерот Љупчо Николовски и градоначалникот на општина Карбинци, Виктор Паунов.

Министерот Николовски потоа во 14:30 часот ќе изврши посета СКАДА Центар ЈПХС Злетовица, Општина Пробиштип, каде заедно со менаџментот на ЈПХС Злетовица ќе изврши увид во набавената опрема за нагледување на браната Злетовица.

Локација до фитер станицата Карбинци https://goo.gl/maps/JttXsYC8c4jpZ7LP9

Локација до СКАДА Центар ЈПХС Злетовица https://goo.gl/maps/J9WeJ5xKjD8oUCa28

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close