fbpx
ВестиСовети

Начин на поставување и одржување на фолијата за пластеници

 

  1. Пластичната фолија на пластеникот  треба да се поставува  во раните утрински часови (пред 10 часот) и во деновите без ветер  Треба да се води сметка растијанието помеѓу металните држачи да не е премногу широко.
  2. За време на отстранувањето на пластиката (по завршуваљето на сезоната)треба да се внимава  да не дојде до оштетуване од  вадењето на клиповите (штипки)и други остри предмети
  3. Треба да се преземат мерки за да се спречи струењето на ветровите од стаклената градина  со добро затегање (тапан систем) за да не се трие со металната  конструкцијата. (Треба да се напомене дека штетите предизвикани од триење и ветер и конструкцијата на фолијатат го намалуваат животниот век на стаклениот простор и таквата ситуација го отстранува производот од гаранцијата.)
  4. Со цел да се спречи кинење на фолијата  на местото со контакт на  фолијата и металната конструкција  треба металот да биде мазен и да не е ргосан сто значително го зголемува ризикот на кинење, особено на местото на контакт на ивицата  на фолијата и металната конструкција. Пожелно е  материјалот матерјалот на металната конструкција да биде  во светли бои (да не ги привлекува сончевите зраци со кои зе загрева )
  5. . Оштетувањето на фолијата што може да предизвика физички или хемиски деформации, како што се рапава , ‘рѓосана метална конструкција дрво шајки, не е покриено со гаранцијата.
  6. Апаратите за греење што се користат за загревање на оранжериите не треба да бидат блиску до пластиката и не треба директно да го погодат најлонот.
  7. Ако се користат клипови (штипки)за прицврстување на најлон, двојнослојната пластика треба да се стави под клиповите, така што пластиката не може да се оштети кога клиповите се монтираа.
  8. Треба да се знае дека употребата на ѓубрива на база сулфур) во стаклена градина го скратува животниот век на пластиката Во случај на откривање на една или повеќе од овие хемикалии во фолијата на стаклена градина, компаниите кои произведуваат хемикалии со УВ адитиви не гарантираат период на употреба.(фолијата на Тапан Пластик со 125 мик 150 мик 180мик 200мик СОДРЖИ адитив против употреба на сулфур (sulfur rezist SR aditiv)
  9. .a-) Најдолгиот гарантен рок за покривање на стакленички градини е 36 месеци (36 месеци).за 150 мик и 180 ми    а за125 микрони е 24 месеци за производите со УВ адитив
  10. d) УВ заштита не е загарантирана за производи со дебелина од 50 микрони (еден слој) или помалку, како за лубеница,за надворешна употреба, во стаклена градина, на земја, на жица, во лето или во зима може да се очекува да се користи помеѓу 60 дена и 120 дена во зависност од дебелината од 20-50 микрони.)(ТАПАН пластик содрзи УВ застита на сите производи

д) Треба да се знае дека производи од анти адитиви (АД АБ ) се околу 12-24 месеци во зависност од употребата, животната средина и климатските услови.

f-) Корисниот век на анти магла (АФ)-адитивниот додаток е околу 12 месеци во зависност од околината на користење и климатските услови на производот.

10 Гарантниот период за 125 микрони изнесува 24 месеци а за 150 микрони 36 месеци истото е испринтано на фолијата.При поставувањето натписот треба да бисе од ГОРНАТА  страна(дожд да го врне!!!)

ВАЖНА ЗАБЕЛЕШКА: Ако нашите производи се користат во согласност со горенаведените упатства за инсталација и употреба, им се гарантира преостанатото време за можните настанати проблеми .Сите видови на желби, желби и прашања во врска со фолијата  мозете да не побарате во просториите на нашата  компанија која  се наоѓаат на ул Климент Охридски 45 А на патот пре кванташки пазар во Струмица или на

075/362 770 Атанас  Дрварев    075/397/332 Методи Дрварев      Е-маилл  greenhause@t.mk

Strumica Green HouseStrumica Green House   Green House-Trade

НИЕ ПОСТОИМЕ ПОРАДИ ВАС  ЗАТО СЛОБОДНО ПОБАРАЈТЕ НЕ.

                                                                                                                              ГРИН ХАУС ТРЕЈД

 

Зелена берза

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close