fbpx
Вести

Намалено производство на шумски производи

Вкупното производство на шумски производи во државните шуми во првото тримесечје од 2015 година е намалено за 43 отсто во однос на истиот период лани.

drva-april-2012

Како што соопшти Државниот завод за статистика, намалување на шумското производство е забележано кај повеќето шумски сортименти.

Зголемување, пак, е евидентирано кај огревното дрво од иглолисни видови и просторното дрво од иглолисни видови.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close