Неисправно месо повлечено од малопродажба во Црна Гора

(Oвој напис е објавен на: February 23, 2017)

Во првите два месеци годинава, 162.5 килограми месо се повлечени од малопродажните објекти во Црна Гора и се уништени.

neispravno meso povlecheno od maloprodazhba vo crna gora

 

Инспекциите го вклучија алармот и го отворија прашањето какво  месо се конзумира. Заради присуство на листерија во сувомеснати производи, на неколку компании привремено им е забрането производството. Од Управата за инспекциски надзор велат дека произведените сувомеснати производи ќе бидат подложни на анализи. Листеријата може да доведе до сериозни здравствени проблеми, а симптоми кои ги предизвикува оваа бактерија се температура, повраќање, губење рамнотежа, а во некои случаи и парализа на некои мускули.