вести

Нема генетски модифицирани производи на пазарот

Од хрватското Министерство истакнуваат дека храната која содржи ГМО или состојки кои во својот состав имаат ГМО мора да биде јасно означена, како што е тоа задолжително и во другите земји на ЕУ.

nema genetski modificirani proizvodi na pazarot

 

Во Хрватска е забранет увозот на генетски модифицирани земјоделски суровини, како и нивно производство, се наведува во соопштението.

Хрватското Министерство за земјоделство ги повика граѓаните да го пријават секој сомнителен производ или заседена површина.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close