fbpx
ВестиМакедонија

Oбјавени фирмите кои добиле помош, а не исплатиле минималец

Меѓу нив има градежни, текстилни фирми, фирми за увоз - извоз, трговија, сметководствени бироа и други. 

Oбјавени се фирмите кои добиле помош, а не исплатиле минималец на работниците.

Меѓу нив има градежни, текстилни фирми, фирми за увоз – извоз, трговија, сметководствени бироа и други.

Владата ја објави ажурираната анализа на неисплатена државна помош за месец декември за минимална плата.  На листата се компании на кои им е исплатена државна помош за минимална плата, а тие не ги уплатиле средствата на своите вработени.

Листата можете да ја видите  тука.

И претходно фирмите кои ја злоупотребија помошта беа јавно објавени.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close