fbpx
ВестиВино

Од лозарство може пристојно да се живее

Вино од еден хектар површина може да донесе заработка од 30.000 до 40.000 евра.

За да некој се занимава со оваа гранка, потребни му се од 3 до 5 хектари земјиште.

Но, иако приходите се добри, сепак и вложувањата на почеток се големи.

За подигање насади се потребни околу 10.000 евра по хектар, велат винарите.

Од еден хектар се добиваат по 4000 шишиња вино.

Со пет или шест хектари под винова лоза може пристојно да се живее.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close