Од свински кожинки до гумени бонбони: Погледнете како се добива желатинот

(Oвој напис е објавен на: February 1, 2018)

zelatin

Желатинот е состојка која што се содржи во гумените бонбони.

На видеоснимката можете да го видите обратниот процес на правење желатин, каде преку живите животни на фарма, т.е. дерењето на свинска кожа, и варењето коски и ‘рскавици се добива желатинот.

Оваа состојка уште се користи во некои од јогуртите, сирењата, супите и преливите за салата.


 

бизнисвести.мк