вести

Опасност од браната Паљурци – Богданци

(Oвој напис е објавен на: септември 26, 2017)

brana

Во нашата редакција пристигна известување од нашиот фан Михаил Тодоров дека браната Паљурци- Богданци е пред колапс.
Имено, тој не извести за следното:
,,Поради договор кој е склучен со мала хидроцентрала на Дојран неможат да се испуштат пумпите кои инаку се оставени за секој случај на Брана Паљурци доколку е потребно полнење.
Се мати малата хидроцентрала за која никој незнае кој е сопственик.
Тој не смее да трпи штета а земјоделците смеат иако има договори по 50 €од декар!!
А ОВА Е ВТОР ПАТ ОВАА ГОДИНА откако е сопрено и полнењето и системот за наводнување .
И штетите надоаѓаат и веќе де постоечки од 20 до 50 %
И никому ништо иако локалноте власти вршат притисок нема слух од централно ниво или Министерот Дураку”.

 .brana1

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close