fbpx
Вести

Отстранет големиот дефект на хидромелиоративниот систем „Макарија”

По шест дена интензивна работа на терен, отстранет е големиот дефект на хидромелиоративниот систем „Макарија”, од кој со вода за наводнување се снабдуваат земјоделските површини во атарите на Градско и во Росоманско.

otstranet golemiot defekt na hidromeliorativniot sistem makarija

 

Илија Темелковски, технички директор на АД Водостопанство на Македонија, подружница „Тиквеш” од Кавадарци,  информираше дека во најскоро време водата за наводнување повторно ќе се врати во каналската мрежа и без проблеми ќе продолжи наводнувачката сезона.

– Се работеше за голем дефект на левиот магистрален канал од хидромелиоративниот систем „Тиквеш”, поранешено „Макарија”, на сифонот кај росоманското село Камен Дол, прецизира Темелковски.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close