вести

Oва е бизнис кој годишно носи 300.000 евра

niva

Потребни ви се голема парцела, 24 работници и модерна механизација за да остварите профит.

Да се одгледуваат корнишони е многу профитабилно, но не и доволно застапено во Србија.

На 10 хектари може да заработите 320.000 евра годишно.

За влог е потребна четвртина од оваа сума.

Со вложување од неколку илјади евра може добро да се заработи, а со поголеми површини и повеќе вложувања, профитот ќе биде уште поголем.

Во последните неколку години нови насади има во околината на Кикинда.


 

фактор.мк

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close