fbpx
Вести

Плаќањето лиценци од 60 евраза тезга е неприфатливо за пазарџиите

Иако со новиот Закон за трговија на зелени пазари, паразџиите ќе го остварат правото на пензија, плаќањето лиценци за тезгите од 60, односно 40 евра на годишно ниво, е неприфатливо за нив. Велат дека Законот е правен во канцеларија, без чувство за една од најранливите категории граѓани, дека ќе ги остави без профит кој и онака тешко го остваруваат во зимските месеци и дека тоа е насока за затворање на пазарите.

Пазарџиите кои продаваат облека и обувки, што е забрането со Законот, исто така коментираат дека ќе останат без единствениот извор за егзистенција.


 

telma

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close