fbpx
Вести

Запишување на нови земјоделски стопанства

traktor

Новите земјоделци и новите фирми треба да се запишуваат во регистарот на земјоделските стопанства. Ваквата евиденција е еден од условите за добивање субвенции. Промени во сопственичката структура исто така мора да се пријави во регистерот.

Од февруари до 15-ти март оваа година новите земјоделците и земјоделски фирми доколку сакаат да добијат субвенции од државта ќе мора да се запишат во регистарот за земјоделски стопанства.

Оваа обврска ја имаа и оние кои направиле промени во сопственичката структура.

Добивањето на субвенциите во сточарството зависи од бројната состојба на добитокот запишана во Агенцијата за ветеринарство или бројот на домашни животни на денот на поднесување на барањето за субвенции.

Пријавувањето се врши во подрачните единици на Министерството за замјоделство каде што живее земјоделецот или каде што се наоѓа седиштето на фирмата.


 

мрт

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close