fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

По вчерашниот силен град во Битолско пријавете штети

ВАЖНО Известување до жителите на Општина Битола за достава на барања за проценка на штети

После силните врнежи од дожд и град и невремето кое зафати делови од Општина Битола на 26 мај 2021 година, се повикуваат жителите на општината кои претрпеле штета, да поднесат барање за проценка на штета на шалтерите во Општина Битола.

Во прилог на барањето потребно е да се достави: имотен лист/доказ за сопственост, копија од лична карта и број на трансакциска сметка.

Врз основа на доставените барања, комисијата од Општина Битола, ќе изврши проценка на штетите на терен и документацијата ќе ја достави до надлежните институции.

Барањата можат да се доставуваат од петок 28.05.2021 до петок 04.06.2021 од 08.00 до 16.00 часот.

кликнете на барањето

Барање

https://www.bitola.gov.mk/wordpress/wp-content/uploads/2021/05/%D0%91-%D0%90-%D0%A0-%D0%90-%D0%8A-%D0%95.pdf

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close