fbpx
ВестиЛов и риболов

Повик за финансирање на рибарството

Сопстевениците на рибници може да поднесуваат барање за субвенционирање на производството.

povik za finansiranje na ribarstvoto

 

За изградба на нови и реконструкција на постојните риболовни пунктови се предвидени  1,5 милиони денари, за опрема  500.000 и 1,2 милиони денари за изградба и реконструкција на мандрите за традиционален лов во Дојранско Езеро.

Барателите не смеат да ја почнат инвестицијата пред да потпишат договор за ко-финансирање со платежната Агенција.

Крајниот рок за поднесување на барањата е 31 март 2016 година, а доколки има помалку средства од поднесените барања предност ќе имаат оние кои први аплицирале.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close