fbpx
Вести

Повикот за ИПАРД 2 ќе биде објавен во јануари – Земјоделците имаат на располагање 60 милиони евра европски пари

 

povikot za ipard 2 kje bide objaven vo januari zemjodelcite imaat na raspolaganje 60 milioni evra

Во јануари ќе биде објавен првиот повик за ИПАРД 2 програмата. На располагање се 60 милиони евра европски пари за поддршка на земјоделството и руралниот развој во земјава. Ќе бидат активни три мерки. Едната се однесува на примарните производители, а другата на преработувачите. Со третата мерка пак, ќе се финансираат малите бизниси во руралните средини.

Новина е тоа што во однос ИПАРД 1 програмата кофинансирањето за земјоделските стопанства ќе биде зголемено на 60 %. Додека за малите бизниси во руралните средини поддршката ќе се зголеми на 65 отсто од 50 % во ИПАРД 1.

Тагови

Слични написи

2 Comments

  1. Keyloggers são atualmente a forma mais popular de software de rastreamento, eles são usados para obter os caracteres inseridos no teclado. Incluindo termos de pesquisa inseridos em mecanismos de pesquisa, mensagens de e – Mail enviadas e conteúdo de bate – Papo, etc.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top button
Close