fbpx
Вести

Пријавување за субвенции до 30 јуни

До 30-ти јуни земјоделците можат од дома преку компјутери да поднесуваат барања за субвенции до Платежната агенција.

prijavuvanje za subvencii do 30 juni

 

Барателот може да ги внесе потребните податоци самостојно или со помош на вработените во подрачните единици на Министерството за земјоделство и на советодавната агенција.

Досега скоро 40 проценти од корисниците на субвенции веќе ги доставиле апликациите.

Најмногу пријавени или 70 проценти од земјоделците има во Неготино, а најмалку во Кратово, Македонски брод и во Струга.

Во овој период се поднесуваат барањата за растителното производство, односно за житни и за градинарски култури, за одржување на лозови и овошни насади, како и за производство на сертифициран семенски и саден материјал.

За сточарското производство се поднесуваат барања за одгледување на говеда, овци, кози, свињи, пчели и на живина.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close