fbpx
Вести

Работилница за перспективата на македонската индустрија за преработка на храна

Работнилница за новата европска перспектива на македонската индустрија за преработка на храна овозможена од ИПАРД програмата, ќе се одржи денеска во Струмица.

Работилницата ќе ја отвори министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, а ќе се обрати и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој Николче Бабовски.

На работилницата, меѓудругото, ќе се разговара за мерките вклучени во ИПАРД Програмата 2014 – 2020, како што се за примарно земјоделско производство, за преработка и маркетинг на земјоделски производи, и за диверзификација и развој на рурални бизниси.


 

kurir.mk

Слични написи

Back to top button
Close