fbpx
Агро бизнисВестиТоп вести

Сањин Кокули, повратник од Германија живее од сточарство и земјоделство во Жировница

УБАВА ПРИКАЗНА!Во Германија работел 15 години, но се вратил во родната Жировница зашто, како што вели, дома си е дома. Сањин Кокули сега чува крави, овци и кози, а има и пчели. Задоволен е од својот живот и работа, во која се обидува да внесе малку „германски шлиф“.

Кликнете на линкот за да ја видите приказната на Дојче Веле https://www.dw.com/mk/do-germanija-i-nazad-povratnik-vo-zirovnica-zivee-od-stocarstvo-i-zemjodelstvo/video-64122277?maca=maz-rss-maz-all-1489-xml-mrss

Во Германија работел 15 години, но се вратил во родната Жировница зашто, како што вели, дома си е дома. Сањин Кокули сега чува крави, овци и кози, а има и пчели. Задоволен е од својот живот и работа, во која се обидува да внесе малку „германски шлиф“.

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close