fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Што може да носите при влез и излез од државата

Дозволен влез на преработки од тутун: 200 ЦИГАРИ 100 ЦИГАРОЛОСИ 50 ПУРИ 250 гр. ТУТУН

Дозволен влез на преработки од тутун:

200 ЦИГАРИ 100 ЦИГАРОЛОСИ 50 ПУРИ 250 гр. ТУТУН

ц

Дозволен влез на алкохолни пијалоци:

2 ЛИТРИ АЛКОХОЛ ДО 22% 1 ЛИТАР АЛКОХОЛ НАД 22%

п

Дозволен внес и изнес на пари во готовина:

ПРИ ИЗЛЕЗ ДО 2.000 € Износот од 2-10.000 € треба да го пријавите и да приложите доказ за потекло од банка или менувачница

ПРИ ВЛЕЗ ДО 10.000 € Секој износ над 10.000 евра треба да се пријави.

Дозволен внес на парфеми:

ПАРФЕМИ ДО 50 МИЛИЛИТРИ ТОАЛЕТНА ВОДА ДО 250 МИЛИЛИТРИ Дозволен внес на стока од некомерцијална природа:

Стоката која ја внесувате од странство во вредност до 350 евра е ослободена од плаќање на увозни давачки, доколку е од комерцијална природа. (со исклучок на алкохолни пијалоци, преработки од тутун, парфеми и тоалетна вода)

ц

Пренос на миленици:

За секој домашен миленик сопственикот треба да има:

ПАСОШ ВЕТЕРИНАРНО-ЗДРАВСТВЕН СЕРТИФИКАТ

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close