fbpx
Вести

Тутунопроизводителите ќе се исплаќаат од втората половина на април

tutun

По зачестените прашања на тутонопроизводителите за тоа кога почнува исплатата на субвенциите за тутунот, од АФПЗРР се изјаснија со позитивна информација за сите нив.

Имено, според директорот на Платежната Агенција, Никола Бабоски исплатата се очекува да започне во втората половина на април, односно штом заврши ажурирањето на податоците и се подготват решенијата.

„Знаеме дека официјалниот крај на откупот беше 15 март, што значи исплатата се одвива согласно законските обврски, односно не се доцни во исплатата“-потенцира тој.

Исплатата и на останатите субвенции за 2017 исто така се одвива согласно законските рамки и треба да заврши најдоцна до 30 јуни година.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close