fbpx
Агро бизнисМакедонијаТоп вести

Тутунски комбинат Прилеп ја презема целата одговорност околу „Далија табак“, кооперантите може да бидат спокојни

Изјава на Кире Станкоски, извршен директор на Тутунски комбинат Прилеп 

Изјава на Кире Станкоски, извршен директор на Тутунски комбинат Прилеп

-За жал „Далија табак“ не успеа да обезбеди финансиски средтства така што ТКП ја презема целата одговорност околу „Далија табак“, сите кооперантии може да бидат спокојни и мирни. Ние во текот на денешниот и утрешниот ден сите формалности законски со МЗШВ ќе ги средиме со цел да се префрлат сиите довори од „Далија табак“ на наше име, затоа што тие треба да влезат во систем за да потоа може тутунарите да земат субвенции. Од идната недела ние ќе направиме план како во Радовишкиот дел на нашите ваги, кои ги имаме 5, тие кооперати да си го предаваат тутунот. Со постоечките средства кои ги имаме обезбедно без проблем се вклопуваат и овие кооперанти од „Далија табак“, вели Кире Станкоски, извршен директор на ТКП.

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close