fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

Убави вести токму за малите семејни винарии

Висината на финансиската поддршка согласно оваа програма изнесува до 600.000 денари, со што го поткрепуваме развојот на производи со традиционални карактеристики и ја зголемуваме конкурентноста.

Денот го започнуваме со убави вести, токму за малите семејни винарии.
Почнувајќи од денес започнува постапката за прибирање на барања за неповратна финансиска поддршка од Програмата за финансирање на микро земјоделски производители на вино за оваа година.
Висината на финансиската поддршка согласно оваа програма изнесува до 600.000 денари, со што го поткрепуваме развојот на производи со традиционални карактеристики и ја зголемуваме конкурентноста.
Остануваме посветени на реализација на проекти кои се во корист на земјоделците, го поддржуваме развојот на новите семејни бизниси од областа на производство на вино, се грижиме за секој еден.

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close