„Унилевер”, планира да ја продаде линијата на маргаринот „Флора” и путерот „Сторк”

(Oвој напис е објавен на: March 21, 2017)

margarin

Британско-холандскиот производител на стоки за широка потрошувачка „Унилевер”, подготвува продажба на некои свои прехранбени брендови.

Станува збор за продажбата, која се проценува дека ќе биде вредна 6 милијарди фунти (7,44 милијарди долари).

Компанијата планира да ја продаде линијата на маргаринот „Флора” и путерот „Сторк”. Овој гигант ја одби неочекуваната понуда на „Крафт Хајнц” тешка 143 милијарди долари.


 

вечер