fbpx
Вести

Уште дваесетина дена за аплицирање за субвенции за оризова арпа

Производителите на ориз кои во јули го предале родот на трговците можат да поднесуваат барања за дополнителни субвенции до крајот на месецов.

ushte dvaesetina dena za apliciranje za subvencii za orizova arpa

 

Барања за субвенции за произведена и продадена оризова арпа можат да се поднесуваат до 31-ви август.

Во подрачната единица на Министерството за земјоделство во Кочани досега за дополнителни субвенции за ориз се пријавиле 60-тина земјоделци.

Оризопроизводителите кои во јули ја предале оризовата арпа од реколтата во 2015-та година, ќе добијат од 3 до 5 денари за килограм во зависност од пријавените површини со оваа култура.

Производителите кои имаат површина до 2 хектари ќе добијат 5 денари за предаден килограм кај откупувачите. За 2 до 10 хектари имаат право на 4, а производителите со пријавено земјиште повеќе од 10 хектари со ориз ќе добијат по три денари за килограм.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close