fbpx
Вино

Вино против камен во жолчката

Една чаша вино или пиво во текот на денот значајно ќе ја намали можноста за добивање на камен во жолчката. Секако дека и претходно знаевме дека умерена количина на алкохол помага во превенцијата на многу болести, но ова е првпат и преку студија да се утврди влијанието на алкохолот врз жолчката.

Wine

Испитувањето било направено на преку 25.000 испитаници во период од 10 години, при што 266 од нив добиле камен во жолчката. Сознанијата ќе им помогнат на матичните лекари во првите фази на лекување на пациентите. За останатите кои се здрави, топло им препорачуваме да се напијат чашка или две вино за да го спречат болниот процес на создавање на каменот.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close