вести

Во Неготино поднесени 3.640 апликации за субвенции

Во Подрачната единица на МЗШВ во Неготино, се поднесени 3.640 апликации за субвенции за растително и сточарско производство од страна на земјоделци и сточари од Неготинско и Демиркаписко.

vo negotino podneseni 3640 aplikacii za subvencii

 

– Годинава аплицирањето беше по електронски пат, но и со доставување документи во просториите на нашата подрачна единица. Сепак доминираа земјоделците и сточарите кои своите барања за субвенции, ги доставија лично до надлежните лица, информираше Златко Пенков, раководител на подрачната единица на Министерството.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close