fbpx
Вести

БАТ: Продажбата на тутун во согласност со очекувањата

Бритиш Американ Тобако (БАТ), сопственик на фабриката за тутун Ровињ, соопшти дека продажбата за втората половина од 2017 година била во согласност со очекувањата, потврдувајќи дека очекува солиден раст на годишната добивка.

Во БАТ очекуваат дека во втората половина од годинава ќе се зголеми органскиот оперативен профит со помош на прилагодување на обемот на испораките на клучните пазари, вклучувајќи го и Пакистан.

Под влијание на овие прилагодувања значително ќе се зголеми потрошувачката на цигарите во Персискиот залив.

Меѓу неповолните фактори се издвојува и отежнато ценовно опкружување на некои пазари, посебно во Русија.

Оценуваат дека резултатите им се добри на пазарите во Канада, Германија, Романија, Бангладеш и Украина, додека предизвиците се изразени во Русија, реонот на Персискиот залив, Бразил, Јожноафриканската република и Малезија.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close