fbpx
Вести

Во време на субвенции-пад кај сите посеви и овошје и намалување на земјоделските површини

zemja

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2017 година, во споредба со 2016, земјоделските површини се намалени за 0,1 %.

Кај обработливата површина зголемување е забележано кај овоштарниците за 2,5 %, кај лозјата за 0,4 % и кај ливадите за 0,8 %.

Намалување е забележано кај ораниците и бавчите и кај пасиштата за 0,2 %. Во 2017 година, во споредба со 2016, производството бележи намалување кај сите посеви и овошје наведени во соопштението.


 

еМагазин

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close