fbpx
ВестиМакедонијаТоп вести

Врнежите добредојдени во Пелагонија

Во Пелагонискиот регион се забележува интензивно садење на градинарските култури од кои најзастапен е пиперот.
По изминатиот сушен период, денешните врнежни ќе придонесат за подобра обработка на почвата и развој на културите, велат од Подрачната канцеларија на Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство Битола .

Оваа сезона пиперот ќе биде засаден на 500 ектари површина.

Слични написи

Back to top button
Close