Зегин испорача 250 илјади вакцини за јазлеста кожа

(Oвој напис е објавен на: February 27, 2017)

zegin isporacha 250 iljadi vakcini za jazlesta kozha

 

Компанијата Зегин на Мистерството за земјоделство, шумарство и Водостопанство и Агенцијата за Храна и Ветеринарство им испорача 250 илјади вакцини за болеста ,,Чвореста Кожа” кај добитокот.

Kако што информираат од фармацевската компанија со обезбедувањето на дефицитарните вакцина Lumpyvax комплетно ке се намалат штетите кај сточарите.