вести

Земјоделците од Дебрца штетите на насадите да ги пријавуваат во канцеларијата во Охрид

ovosni nasadi

Од локалната самоуправа на општина Дебрца ги информираат земјоделците, чии насади претрпеле штета од ниските температури, а кои сеуште штетата не ја пријавиле, тоа да го направат во Охрид.

Согласно насоките на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство–Скопје, барањата за штети од денеска потребно е да се поднесуваат во Подрачната единица на министерството во Охрид.


 

ohridnews

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close