fbpx
ВестиРурален туризамТоп вести

Животот на село – Солца, лепца, пиперца, токму манџа

Тој што не видел не знае каков е животот на село. Има многу работа и не е лесно да се опстане. Недостасуваат многу работи во  кои уживаат луѓето од градот, но сепак се среќни. Она на што секогаш им завидуваат од градот е чистата животна средина, чист воздух и она најважното здрава храна. Лукче, кромитче, компири, пиперки, домати и се’  останато од страна зеленчук.

Млеко и млечни производи без никакви додатоци, кокошки , прасиња, јагниња. Како што кажуваат жителите во селата , храна секогаш имаат. Велат земјата нема да роди само тогаш кога нема да ја сработиш. Солца, лепца, пиперца, токму манџа.

Фотографиите се направени во с. Мусинци.

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close