fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Трипуновски-Ова се вистинските факти за извозот и количините на откупен тутун

70 милиони евра помал девизен прилив во 2023 поради намалените извезени количини на тутун споредено со 2016

Стоп на манипулациите на СДС! Ова се вистинските факти за извозот и количините на откупен ТУТУН изразени преку бројки! 10,36 милиони килограми помалку извезени количини во 2023 во споредба со 2016 (Извор: ДЗС)
70 милиони евра помал девизен прилив во 2023 поради намалените извезени количини споредено со 2016 (согласно просечната извозна цена за 2023 година од 6,78 €/кг)
10,4 илјади тони помалку откупени количини во 2023 во споредба со 2016 (извор: ГЗИ и ДИЗ), објави заменик министерот Цветан Трипуновски
Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close