fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаМлад земјоделецТоп вести

Млади земјоделци за почит-Ангела и Даниел Шекревски од Ивањевци!

Годишно произведуваат 1.500 кг тутун и 25 тони пипер.

Ангела и Даниел Шекревски од пелагонсикото село Ивањевци, се млади земјоделци кои и покрај сите предизвици се одлучија на останат на село, да продолжат да ја обработуваат земјата оставена од дедо, прадедо и да егзистираат од земјоделие. Двајцата обработуваат 20 декари земја, од кои по половина тутун и пипер. Годишно произведуваат 1.500 кг тутун и 25 тони пипер.

-Се занимаваме со обработка на тутун и пипер, од тоа живееме, но како што оваа година е скапо и неисплатливо, ми се чини никогаш не било вака. Не сме имале толку тешка година. Млади сме и работиме заедно со сопругата, имаме мали дечиња, најголемиот товар секако дека паѓа на мој грб, но што да правиме продолжиме со земјоделие, тоа е нашата определба, вели Даниел за Зелена берза.

Нема достапен опис

Нема достапен опис

 

А.Блажевска

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close