fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Бачовски-следуваат дополнителните субвенции за овчарите!

Сите одгледувачи на овци кои произвеле и предале млеко во домашните млекари или имаат предадено јагне во кланичен капацитет ќе добијат дополнителни 1400 денари по грло

Директорот на Платежната агенција Никица Бачовски потврдува-

АФПЗРР ги обработува податоците добиени од кланичните капацитети и преработувачките капацитети во пресрет на исплатата на дополнителните директни плаќања за одгледувачите на овци. Сите одгледувачи на овци кои произвеле и предале млеко во домашните млекари или имаат предадено јагне во кланичен капацитет ќе добијат дополнителни 1400 денари по грло. Со ова, вкупната финансиска поддршка по грло овца ќе изнесува 2000 денари, изјави Бачовски за Зелена берза.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close