fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Бачовски во посета на браќата Коцеви

Коцеви се успешни корисници на мерката за поттикнување на земјоделско производство од програмата за рурален развој.  Фармата е опремена со нов лактофризер, молзачка, ѓубрерастурач, млин за сточна храна и приколка за транспорт на сточната храна.

Денеска во Штипско ја посетивме краварската фарма и стопанскиот двор на браќата Коцеви.
Фамилијарно обработуваат 50 хектари полјоделски култури и одгледуваат крави за производство на млеко и месо.
Коцеви се успешни корисници на мерката за поттикнување на земјоделско производство од програмата за рурален развој.
Фармата е опремена со нов лактофризер, молзачка, ѓубрерастурач, млин за сточна храна и приколка за транспорт на сточната храна.
Висината на инвестицијата е 1.4 милиони денари, од кои 80% се грант од АФПЗРР а 20% се сопствена инвестиција.
Мерките за поддршка на инвестициите во земјоделското и сточарското производство даваат резултати, а ваквите позитивни примери ни даваат дополнителна мотивација да продолжиме со политиките за унапредување и модернизирање на аграрот.
Можно е да е слика од 2 луѓе, луѓе што стојат, надвор и ѕид од тули
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close