fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Бачовски-Бага Фоод Битола-Инвестицијата е ко – финансирана од ИПАРД програмата со 50% или вкупна сума од 3 милиони денари

Инвестицијата е ко - финансирана од ИПАРД програмата со 50% или вкупна сума од 3 милиони денари

Шведска, Австралија, Германија, УСА, Англија се само дел од државите каде што завршуваат преработките на Бага Фоод Битола.
Како преработувачка компанија нивните инвестиции се прифатливи за ко – финансирање преку мерка 3 од ИПАРД програмата.
Искористувањето на оваа можност финсиски им помогнала за целосна промена на подната површина на производствената хала како и набавка на систем за етикетирање, хоризонтален метален детектор и произведувач на пареа.
Инвестицијата е ко – финансирана од ИПАРД програмата со 50% или вкупна сума од 3 милиони денари.
Поддршката за преработувачките капацитети е важна за земјоделскиот сектор со голем придонес кон извозниот потенцијал на македонските земјоделски производи, објави Никица Бачовски, директор на Платежната агенција.
Нема достапен опис.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close