fbpx
ВестиМакедонијаСоветиТоп вести

Да го повториме четивото !

Се приближува сезоната на овошја: сливи, праски, цреши, кајсии … Ги повикуваме сите, да не ги фрлаат семките во ѓубрето, туку да ги измијат, да ги исушат (на сонце), а потоа во хартиена кеса да се чуваат во автомобилот. На секој излез по руралните места, или возење со автомобил во напуштени места, фрлајте ги семките.
Со оваа едноставна акција, можеме да придонесеме за ново дрво во секое место, нашата мисија за озеленување на овој свет ќе биде исполнета 🌿🌱💕💚🌍🙏🏻
Тајландската влада ја промовираше оваа акција на сите нејзини граѓани во текот на изминатите неколку години.
Неколку региони водеа интензивна кампања со голем успех. Бројот на овошни дрвја во природата се зголеми, особено во регионите на Северен Тајланд. Малезијците се приклучуваат во оваа голема иницијатива за ширење изобилство во природата и на овој едноставен и ефикасен начин да допридонесеме за генерациите што доаѓаат.
Ве молиме помогнете да ја проследиме оваа порака за да циркулира и рашири, благодариме “🍏🍓

Слични написи

Back to top button
Close