fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

Денеска се исплатени близу 149 милиони денари за субвенции за одгледани и заклани гоеници во регистрирани капацитети

Станува збор за исплата на мерката 2.13 директни плаќања за одгледании заклани гоеници во регистриран капацитет.

Денеска се исплатени близу 149 милиони денари за субвенции за одгледани и заклани гоеници во регистрирани капацитети
Станува збор за исплата на мерката 2.13 директни плаќања за одгледании заклани гоеници во регистриран капацитет.
Финансиска поддршка од 950 денари, ги следува сите кои имаат одгледано и заклано гоеници од 90 до 130 килограми. Сите фармери кои одгледале и заклале гоеници над 130 килограми, на сметките добиваат 1.950 денари. Агенцијата, интензивно продолжува со обработка на апликацииите се со цел средствата кои на располагање преку Програмата за финансиска поддршка во земјоделството, брзо да се трансферираат поеднакво до сите земјоделци.
Исплатата на преостанатите мерки ќе продолжи и во следниот период кон сите апликанти кои правно законски се стекнале со право за добивање на финансиска поддршка во земјоделството.
Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close